Klik kelaman FB Wak Labu Farm

Sunday, April 28, 2013

Pemimpin2 UMNO senyum dalam tangisan ....... menghadapi PRU 13.


Wak tak heran kalu lihat pemimpin2 UMNO ni tersenyum, sebenar nye dalam senyuman tu ade lah tangisan........ Senario PRU 13 ni sangat berlainan jike di bandingan dengan PRU 12yang lepas. Suahsane kempen2 dan ceramah2 juge nampak nye sangat berbeza. Pade PRU12 yang lepas Pakatan Rakyat tidak mendapat ganguan2 seperti menghadapi PRU 13 ini.

Sebenar nye UMNO@BN hampir tumbang pade PRU12 di sebabkan berlaku kekecohan dalam pucuk kepimpinan UMNO. Sebab kedue ialah penghijrahan kaum bukan melayu ke dalam kem pembangkang. Selepas PRU 12 MCA, Gerakan dan MIC lumpuh.

Kelumpuhan parti2 komponen BN ini kekal hingge ke saat ni. Malahan ianye boleh di kate kan semakin parah. Kepercayaan kaum bukan melayu terhadap UMNO@BN semakin buruk. PERKASA lah yang bertanggung jawab menyebabkan kaum bukan melayu menolak UMNO@BN.

Semase UMNO@BN menghadapi PRU 12, PERKASA tidak ujud, itu pun UMNO@BN sudah kehilangan 2/3 majoriti. Hari ini setelah ujud nye PERKASA, UMNO@BN pasti akan kehilangan terus kuase nye.

Pade mule nye UMNO@BN cube sembunyikan hubungkait nye dengan PERKASA, setiap kali PERKASA 'di hentam' oleh MCA atau P Gerakan, UMNO cube menepis nye dengan menyatekan bahawe UMNO tiade kaitan dengan PERKASA.

Dengan tercalon nye Presiden dan Naib Presiden PERKASA bertanding dalam UMNO, make sah lah PERKASA itu UMNO dan UMNO itu PERKASA. UMNO@BN pasti akan menerime padah yang lebih buruk dari PRU12 kerane akan kehilangan sokongan dari kaum bukan melayu secare total.