Selamat Iduli Fitri

Selamat Iduli Fitri

Klik kelaman FB Wak Labu Farm

Thursday, December 26, 2013

Lagi taktik pemimpin UMNO mengaburi mate rakyat...................

Wak yakin walau ape 'makmal' pun belum tentu akan meredekan kenaikan kos sara hidup rakyat Malaysia ni. Langkah Najib untuk menubuh kan 'makmal' tu ade lah satu perbuatan yang sie2, membuang mase, tenage dan wang rakyat.

Penubuhan 'makmal' ni sebenar nye bertujuan untuk mengaburi mate rakyat yang sedang merah menyale kerane kemarahan....... Sebenar nye ape kah yang akan dibuat atau yang akan di lakukan sebagai ujikaji dalam 'makmal Najib' ni? Kajian dan ujian tidak akan mengkin merede kan kenaikan kos sara hidup rakyat.

Sebenar nye Najib tidak perlukan 'makmal' untuk ujikaji tentang kenaikan kos sara hidup rakyat. Punce utame yang menyebabkan kenaikan kos sara hidup ni dah terang dan nyate disebab kan kenaikan kos bahan tenage seperti elektrik dan petroleum.  Ini lah bom pencetus utame yang menyebabkan kenaikan kos sara hidup rakyat.

Selain dari kenaikan bahan tenage, cukai2 juge telah menjadi penyumbang terbesar dalam kenaikan kos sara hidup rakyat. Hari ni tiade seorang insan yang hidup di muke bumi Malaysia ni terlepas dari cukai. Se gale2 barangan yang di makan, minum, pakai, gunekan dan semue jenis perkhidmatan telah di kene kan cukai.