Selamat Iduli Fitri

Selamat Iduli Fitri

Klik kelaman FB Wak Labu Farm

Monday, December 7, 2015

Zahid beri amaran Muhyiddin........?

Jangan jadikan perhimpunan malam ini platform pecah belah, kata Zahid kepada Muhyiddin

Perhimpunan yang akan dihadiri Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yasssin di Kelab Sultan Sulaiman malam ini diharap tidak akan menjadi platform yang boleh memecah-belahkan keharmonian parti.Gambar fail The Malaysian Insider, 7 Disember, 2015.

Perhimpunan yang akan dihadiri Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yasssin di Kelab Sultan Sulaiman malam ini diharap tidak akan menjadi platform yang boleh memecah-belahkan keharmonian parti.

Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata walaupun perhimpunan itu dibenarkan daripada aspek perundangan namun daripada sudut tataetika parti, ia tidak harus diadakan di luar Perhimpunan Agung Umno yang akan bermula esok.

"Saya faham tokoh atau individu berkenaan tidak ada ruang secukupnya untuk melontarkan pandangan sehingga menjadikan perhimpunan itu sebagai alternatif untuk memperjelas, mempertahankan isu yang dirasakan mereka harus dibuat kepada kumpulan atau individu yang bersimpati.

"Namun, pada hemat saya individu dan penganjur tidak berhasrat jadikan Umno berpecah tetapi hanya untuk melontarkan pandangan yang harus didengar kami pimpinan dalam kerajaan serta Umno,"katanya.

Zahid yang juga timbalan perdana menteri berkata demikian dalam sidang media selepas mengadakan pertemuan dengan Menteri Perundangan dan Menteri Penasihat kepada Perdana Menteri Australia bagi Menangani Keganasan, Michael Keenan hari ini.

Zahid menegaskan ahli Umno seharusnya menggunakan Perhimpunan Agung Umno iaitu perhimpunan terbesar parti sebagai medan melontarkan pandangan dan bukannya memilih platform lain.

"Jadi, saya fikir eloklah jika dapat kita (ahli Umno) tidak bersama-sama pada perjumpaan itu kerana ia memberikan gambaran seolah ada serpihan yang sedang berlaku dalam parti," katanya.

Ditanya kesan perhimpunan itu kepada Perhimpunan Agung Umno, Zahid berkata Umno sudah berpengalaman berdepan situasi sedemikian seperti ketika era pertembungan Team A dan Team B dan pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada Umno dan timbalan perdana menteri. – Bernama, 7 Disember, 2015.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/jangan-jadikan-perhimpunan-malam-ini-platform-pecah-belah-kata-zahid-kepada#sthash.YtSwt7Gf.dpuf