Klik kelaman FaceBook Wak Labu Farm

Tuesday, December 1, 2020

Dakwaan tak perlu parti Melayu dominan ‘tak faham’ hakikat politik, Khaled jawab Saifuddin

FMT Reporters
-December 1, 2020 12:27 PM


PETALING JAYA: Mereka yang mendakwa tidak perlu ada parti Melayu dominan “gagal memahami hakikat politik nasional”, tidak sensitif, dan malas berusaha untuk mengangkat orang Melayu, kata Naib Presiden UMNO, Khaled Nordin.

Dalam masa yang sama, beliau berkata sebenarnya kekuatan Umno dan PAS sudah mencukupi untuk menjadi dominan.

“Yang selebihnya, akan menyebabkan ‘the space is a little bit too crowded’,” katanya dalam kenyataan.

Pada Ahad, Setiausaha PPBM Pahang, Saifuddin Abdullah diberitakan berkata tidak timbul isu parti mana lebih dominan sekiranya PPBM, PAS, dan UMNO bergabung bagi menghadapi pilihan raya umum ke-15.

Katanya, dalam situasi kini semua pihak harus berlapang dada, kerana politik hari ini “harus dilihat dari sudut semasa”.

Khaled bagaimanapun berkata parti Melayu yang dominan telah lama wujud dalam politik “dan tidak boleh dinyahkan begitu sahaja”.

Malah, parti Melayu yang dominan sangat penting dalam memastikan kestabilan politik nasional, katanya.

“Sama ada kenyataan ini sensitif atau tidak, berselindung atau bersemuka, ini hakikat.”

Katanya lagi, mereka yang bercadang memencilkan pengaruh UMNO sebenarnya lemah dan tiada kekuatan untuk ditawarkan kepada bangsa Melayu.

Mereka sedar politik Melayu itu penting, katanya, tetapi tidak mempunyai sebarang agenda untuk menjayakannya.

“Misi UMNO adalah menguasai semula kerajaan melalui Barisan Nasional dengan kerjasama PAS, dan tiada siapa dapat dan patut menghalangnya,” katanya.

1 comment:

  1. Mmg. MENTERI Melayu LIBERAL bekas PKR ni - tak payahlah kamu nak PUTAR BELIT!! Mmg. BERSATU ni yg. dah diDOMINASI si Melayu2 LIBERAL Pengkhianat tak guna (yg. disyaki EJEN2 rejim PENJAJAH Zionis PH-DIKTATOR mahathir PARIAH kerala/PKR homo/DAP Parasit) - mmg. menDOMINASI akan PN!

    Lepas tu si mamat ni nak PUTAR BELIT lagi psl. identiti "PRIBUMI" dgn. sewenangnya MENIPU dgn. memperGUNAkan ISLAM & UNDG2 PERLEMBAGAAN sewenangnya (apa kaitan identiti Pribumi dgn. Islam, kerana pd. umumnya, PRIBUMI ada yg ISLAM & BUKAN ISLAM pun) - sdgkan kalau dah buka KEAHLIAN pd. BUKAN BUMIPUTERA, yg. Islam atau Bukan Islam (tak lama lagi, jawatan2 tertinggi dlm. Bersatu), maka nama Parti " Pribumi" Bersatu ni mesti diTUKAR - bukan terus nak MENIPU ISLAM/UMATnya dan bangsa PRIBUMI kita, serta Undg2 Perlembagaan!!

    Mmg. makin SEWEL si Melayu2 LIBERAL-spesis PKR homo-si PENJILAT hanyir DAP Parasit ZIONIS ni - yg. TAK habis2 nak mengHAPUSkan HAK/IDENTITI/SEJARAH/WARISAN bangsa PRIBUMI ( juga bermakna ORANG ASAL/BUMIPUTERA atau INDIGENOUS/NATIVE/ABORIGINE/FIRST NATION peoples) kita - yg. kesemuanya dirangkumi di bawah "KEDUDUKAN ISTIMEWA" dlm. UNDG2 PERLEMBAGAAN 153 kita!!

    Lihat di - https://malaysiagazette.com/2020/11/29/gabungan-parti-melayu-tidak-timbul-isu-parti-mana-dominan-saifuddin/

    ReplyDelete

ANDA JUGA INGIN MEMBACA INI :-