Klik kelaman FaceBook Wak Labu Farm

Friday, July 30, 2021

Kekal sokong kerajaan Perikatan Nasional, kata Hishammuddin

agendadaily.com
30/7/2021

Menteri Luar Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang ditadbir Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin masih disokong UMNO dan Barisan Nasional (BN), kata Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Bendahari BN tersebut berkata beliau senada dengan pendirian BN dan UMNO yang diumumkan oleh Timbalan Perdana Menteri (TPM) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob semalam di Parlimen.

“Kita dalam BN dan UMNO telah membuat pendirian dan diumumkan oleh TPM semalam,” katanya lapor Bernama.

Terdahulu, Hishammuddin yang juga Menteri Luar menghadiri majlis penyerahan sumbangan peralatan perubatan Kerajaan Arab Saudi melalui King Salman Humanitarian Aid and Relief Center (KSrelief) untuk membantu Malaysia menangani cabaran pandemik Covid-19 di Institut Kajian Strategik dan Antarabangsa (ISIS).

Pada Khamis, Ismail Sabri yang juga Ketua Whip Kerajaan berkata, lebih 110 Ahli Parlimen masih menyokong kerajaan sedia ada.

Dalam kenyataan berlainan, BN juga mengumumkan seramai 39 MP terdiri daripada UMNO, MIC dan MCA juga kekal menyokong kepimpinan Muhyiddin.

Ismail Sabri yang juga Naib Presiden UMNO turut menjunjung titah Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dalam kenyataan media yang dikeluarkan oleh Istana Negara pada Khamis.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

ANDA JUGA INGIN MEMBACA INI :-