Klik kelaman FaceBook Wak Labu Farm

Wednesday, April 14, 2021

Saya sudah terlalu tua untuk jadi PM sekali lagi – Dr. mahathir

suaramerdeka.com


TUN Dr. Mahathir Mohamad berkata, beliau tidak ada keinginan untuk kembali menjadi Perdana Menteri kerana sudah terlalu tua.

Katanya, pada usia 95 tahun, minat untuk menjadi Perdana Menteri sudah tiada tetapi beliau lebih berminat untuk menasihati orang mengenai perkara-perkara tertentu.

“Sekiranya saya masih muda, saya boleh menjadi perdana menteri lagi, tetapi saya sekarang berusia 95 tahun dan saya masih dapat berfungsi dan berharap dapat memberi nasihat kepada orang-orang tentang apa yang harus mereka lakukan …

 Saya rasa saya tidak seharusnya menjadi perdana menteri untuk kali ketiga,” katanya kepada Bernama dalam sesi pertemuan selama 30 minit dengan Dr Nisha Thayananthan Miss Earth Malaysia 2020/21 semasa di pejabatnya di Putrajaya hari ini.

Mahathir telah dua kali berkhidmat sebagai perdana menteri – pertama sebagai pemimpin gabungan Barisan Nasional (BN) selama 22 tahun dan kemudian sebagai ketua Pakatan Harapan (PH) selama 22 bulan selepas pilihan raya 2018.

Dilahirkan pada 10 Julai 1925, Mahathir adalah satu-satunya ahli politik di negara ini yang pernah memegang jawatan tertinggi di negara ini dua kali dan juga memegang rekod sebagai perdana menteri tertua di dunia ketika beliau dilantik semula pada Mei 2018.

Dalam hal lain, Mahathir mengatakan bahawa dia mempunyai impian untuk menjadikan perang sebarang satu jenayag- tetapi beliau tidak dapat mengejar impian itu kerana terlalu sibuk dengan perkara lain seperti politik.

“Ketika saya menjadi Perdana Menteri untuk kali kedua, saya bekerja 18 jam sehari, bahkan sekarang saya mempunyai terlalu banyak perkara di kepala, sebagai pemimpin dalam parti baru,” kata Mahathir yang tujuannya adalah untuk menjadikan perang pencerobohan jenayah terhadap kemanusiaan.

“Saya rasa perang adalah primitif … anda mahu menyelesaikan masalah, anda membunuh seseorang, bagaimana anda boleh melakukannya,” katanya.

3 comments:

 1. Bila lu nak MAMPOS, si PEROMPAK NYANYUK PARIAH amat BANGSAT oi?!! Lu & ANAK BERANAK PEROMPAK & ANAK BETINA LESBI lu lu patut BERAMBOS balik KERALA!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yg. kes2 PENGGUBAHAN WANG HARAM/PECAH AMANAH/ROMPAKAN/RASUAH/SALAH GUNA KUASA/LARI dr. CUKAI sbnyk. $160 BILLION oleh DIKTATOR mahathir PARIAH kerala & Daim & $1 BILLION oleh kit siang DAP Parasit, serta mahathir PARIAH/Daim MERASUAH US$5 JUTA kpd. JABATAN KEADILAN US (DOJ) utk. MENIPU psl. kes 1MDB - spt. diDAKWA oleh YAM Raja Petra dr. Malaysia Today Net - boleh pula KEBAL UNDG2!!

   Ya, mana LHDN/PDRM/Pejabat PEGUAM NEGARA baru/SPRM paling TAK GUNA tu, di - https://www.malaysia-today.net/2017/10/10/how-mahathir-moves-his-billions/

   Delete
  2. Ya, lu si mahathir DIKTATOR Pariah kerala PEROMPAK - PM paling BANGKAI & TERBURUK dlm. Sejarah NEGARA ISLAM/TANAH MELAYU kami ni!!

   Lagi di - https://www.malaysia-today.net/2017/10/15/where-klepto-mahathir-has-hidden-his-rm100-billion/

   Delete

ANDA JUGA INGIN MEMBACA INI :-