Thursday, May 26, 2022

Zuraida keluar Bersatu, sertai PBM

freemalaysiatoday.com
FMT Reporters
-May 26, 2022 10:47 AM
Zuraida Kamaruddin berkata, pendirian beliau selaku ahli Parlimen Ampang menyokong kerajaan pimpinan Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob adalah selari dengan pendirian Parti Bangsa Malaysia.

PETALING JAYA: Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin mengumumkan keluar daripada Bersatu dan akan menyertai Parti Bangsa Malaysia (PBM).

Katanya, beliau akan membincangkan peletakan jawatannya sebagai menteri perusahaan perladangan dan komoditi dengan Perdana Menteri, Ismail Sabri Yaakob dalam masa terdekat.

Beliau bagaimanapun berpendirian akan terus menyokong kerajaan di bawah pimpinan Ismail, selaras dengan pendirian PBM.

Zuraida menyertai Bersatu selepas dipecat daripada PKR susulan Langkah Sheraton pada 2020.

“Setelah membuat pertimbangan yang mendalam, saya memutuskan untuk menyertai PBM,” katanya alam kenyataan hari ini.

Dalam pada itu, Zuraida turut berterima kasih kepada bekas perdana menteri, Dr Mahathir Mohamad, Muhyiddin Yassin dan Ismail atas kepercayaan mereka melantik beliau sebagai menteri Kabinet.

“Sepanjang saya berkhidmat di kedua-dua kementerian, saya telah berusaha memberikan yang terbaik dan membawa perubahan positif kepada rakyat dan kehidupan mereka,” katanya.

Pada April lalu, FMT melaporkan Zuraida dijangka keluar Bersatu April lalu. Menurut sumber, ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu itu berkongsi rancangannya dengan pimpinan PBM.

FMT mengesahkan Zuraida dikeluarkan daripada kumpulan WhatsApp pimpinan tertinggi Bersatu yang turut dianggotai presiden parti itu, Muhyiddin pada awal Feb lalu.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

ANDA JUGA INGIN MEMBACA INI :-