Klik kelaman FB Wak Labu Farm

Sunday, November 29, 2015

Selamatkan UMNO bukan tinggalkan parti

Faiz Zainudin | November 29, 2015

Bung Mokhtar menyelar Saifuddin Abdullah yang tidak mencari jalan menyelamatkan parti tetapi meninggalkan UMNO.
PETALING JAYA: Datuk Bung Mokhtar Radin menyelar Datuk Saifuddin Abdullah kerana menuduh UMNO kini sedang nazak dalam sejarah sejak penubuhan parti itu.

Katanya, jika UMNO nazak, pemimpinnya perlu mencari jalan keluar untuk menyelamatkannya bukan meninggalkan parti seperti yang dilakukan Saifuddin yang menyertai PKR.

“Apa yang penting kalau parti kita nampak sudah nazak kita harus mencari jalan keluar untuk memperkuatkan parti kita semula dan bukan dengan cara meninggalkan parti seperti yang dilakukan oleh saudara Saifuddin,” katanya kepada FMT.

Dalam masa sama, Ahli Parlimen Kinabatangan itu menafikan tuduhan Saifuddin itu bahawa UMNO sedang nazak di bawah pentadbiran Datuk Seri Najib Tun Razak.

Katanya, UMNO tidak nazak tetapi hanya perlu menukar strategi bagi menangkis segala tuduhan yang datang dari setiap penjuru.

“UMNO tidak nazak lagi cuma ketika ini UMNO diserang dari segenap penjuru luar dan dalam, sebab itu UMNO perlu menukar strategi dan cara mengendalikan isu.

“Saya yakin UMNO masih sebuah parti yang relevan lagi dan masih disegani serta diperlukan lagi oleh orang Melayu dan Bumiputera yang làin,” katanya.

Bung Mokhtar berkata, tidak ada parti politik di negara ini yang tidak mempunyai krisis cuma bergantung kepada kebijaksanaan kepimpinan untuk menyelesaikannya.

“UMNO sebagai sebuah parti yang telah lama memerintah di dunia ini. Sudah tentu ada banyak kelemahan nya. Dan inilah masanya UMNO harus bangkit memperbaiki kekurangan dan mengenepikan kelemahannya,” katanya.