Klik kelaman FB Wak Labu Farm

Tuesday, August 2, 2016

Gambar Rosmah, Sultan Pahang dimanipulasi, Umno Pekan lapor polis

Bernama
 August 1, 2016

Makalah dengan paparan gambar PM, isteri dan Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah yang didakwa dicantum di muatnaik di media sosial
KUANTAN: UMNO Bahagian Pekan hari ini membuat laporan polis berhubung penyebaran gambar isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor dalam media sosial yang didakwa dimanipulasi oleh pihak tertentu dengan tujuan tidak baik.

Laporan dibuat oleh anggota Jawatankuasa UMNO Bahagian Pekan Mohd Zaidin Mohamad di Ibu Pejabat Polis Daerah Pekan pada kira-kira 10.30 pagi ini.

“Saya telah membaca satu artikel yang dimuat naik dalam beberapa akaun media sosial dengan paparan gambar yang telah dicantum iaitu gambar-gambar Sultan Pahang, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri yang dilihat telah dimanipulasi,” katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini.
Katanya, beliau percaya gambar itu berniat untuk menjejaskan nama baik Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah, perdana menteri dan isteri.
Mohd Zaidin berkata beliau meminta pihak berkuasa agar segera menyiasat tentang penyebaran gambar berkenaan bagi membawa mereka yang tidak bertanggungjawab ke muka pengadilan.