Klik kelaman FaceBook Wak Labu Farm

Tuesday, December 1, 2020

Kalau BN (UMNO) lawan PN (PAS + BERSATU) pada PRU-15, Agaknya UMNO boleh pertahan kubu mereka?

Chief Editor 
mindarakyat.net


Saya antara orang sayang gembira apabila UMNO dan PAS boleh bersama dalam Muafakat Nasional. Saya lagi gembira sebelum ini ada kenyataan bahawa BERSATU diajak bersama dalam MN.

Tapi malangnya bila PN memerintah hampir 7 bulan, ada segelintir golongan dalam UMNO mula mengapi-apikan hubungan UMNO-BERSATU.

BERSATU tak menyertai MN. Penubuhan PN menjadi kelam kabut, PAS sertai PN. MIC sertai PN kemudian keluar bila ada desakan daripada UMNO.

MN kurang mesyuarat memang salah satu sebab covid-19, tapi sebab lain UMNO mencari alasan untuk kurang mesyuarat. Rupanya UMNO ada agenda lain nak tubuh kerajaan bersama Anwar.

Akibat daripada itu, UMNO pecah kepada 3. Golongan terpinggir dalam UMNO mula serang PAS kononnya PAS khianati MN kerana menyertai MN.

Pertanyaa adalah UMNO akan guna logo MN, tinggal logo BN kalau MN mendaftar? Ini semua mainan puak terpenggir laman UMNO yang mungkin tidak dapat jadi calon bila UMNO bersama PN.

Akibat serangan ini, ada cybertropper UMNO menyerang PAS. PAS pun ada jentera IT dan Cybertropper, PAS balas serangan malah akibat daripada itu MN rugi UMNO, rugi dan PAS rugi.
Sekarang UMNO mula dibenci semula oleh rakyat terutama golongan profesional. Memang golongan akar umbi kurang terjejas tapi golongan ini mula menolak UMNO kerana UMNO tak serik.

Hasil kajian kemudian ini menunjukkan sokongan kepada UMNO merosak 6%. Malah sokongan kepada pimpinan UMNO terutama yang bermasalah intyegriti merosak sehingga 11%.

Saya setuju dengan tulisan Ab Jadil Backer UMNO harus berubah jika mahu sokongan padu rakyat kembali, bukannya memburukkan PAS dan PPBM

Jika ditakdirkan kita bertanding sendiri kita harus bersedia bertanding dengan memberi tawaran yang lebih baik - kepimpinan dan manifesto - kepada pengundi, bukannya memburukkan Pas dan PPBM.

Kita harus berubah jika mahu sokongan padu rakyat kembali.

UMNO rasa dia abang besar dan rasa hebat kerana di memang beberapa siri PRK. Adakah itu menunjukkan bahawa UMNO sudah kuat dan rakyat kembali kepada UMNO?

Kita ambil contoh PKR GERIK nanti. Ini adalah kubu UMNO.
Jika BN (UMNO) megah rasa hebat dan akan bertanding sendiri atas BN. Agaknya Gabungan PN antara PAS + BERSATU boleh kalahkan UMNO atau tidak?
Itu belum kira lagi PH. Kita belum kira lagi serang PAS terhadap UMNO yang PAS simpan kerana UMNO dah bertaubat.

Ini contoh baharu 3 pengkhianatan UMNO terhadap rakyat yang PAS tak serang dan dedah pun. Saya nak tanya ada 3 aje ke pengkhinaatan UMNO terhadap rakyat?

GERIK kubu UMNO pun belum tentu UMNO boleh menang.
Apatah kawasan yang UMNO memang tipis.

Jadi UMNO tolanglah serik dan insaf
Tolong tahan nafsu
Tolong hormati MN
Tolong tutup mulut pemimpin tak sedar diri.
BEKAS AHLI UMNO TERNGGANU

2 comments:

 1. Artikel BODOH! Nak SALAHkan UMNO - sdgkan Melayu2 LIBERAL dlm. BERSATU yg. dah SABOTAJ akan MN!! PAS pula dah jadi mcm. KULI pekak & bisu pd Melayu2 LIBERAL anti-ISLAM/UMATnya & bangsa Bumiputera kita!

  Bersatu ni, tukarlah nama Parti 'PRIBUMI' - sbb. KEAHLIAN dah dibuka pd BUKAN BUMIPUTERA! Jangan nak terusan MENIPU bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kami!

  BETULkan BERSATU ni segera! Tgk. shjlah Belanjawan 2021 - Menteri2 Bersatu TAK GUNA punya bnyk. MENGORBANkan hak ISLAM/UMATnya & bangsa BUMIPUTERA kita, terutamanya berkaitan PENDIDIKAN anak2 ISLAM & BUMIPUTERA kita! PERUMAHAN utk. BUMIPUTERA miskin jangan ckplah - PR1MA & MAJLIS PERUMAHAN NEGARA masih diKUASAI Bukan Bumi akibat MENTERI, bekas PKR BODOH tu!!

  Parti BERSATU ni dah makin diLIBERALkan mcm. PKR homo sbb. membuka keahlian termsk. jawatan2 PEMIMPIN tertinggi nanti, kepada Bukan Bumiputera, yg. disyaki ramai EJEN2 PKR homo/DAP Parasit - maka UMNO/PAS tlg. JANGAN teruskan GABUNGAN RASMI Muafakat Nasional UMNO-PAS dgn. BERSATU - kerana takut nanti PAS-UMNO terpaksa MENGORBANkan bnyk. kerusi2 UMNO/PAS kpd. BERSATU dlm. PRU 15! Cukup GABUNGAN tak rasmi dlm PN!

  Di - https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2020/11/759391/bersatu-guna-logo-pn-pada-pru-15

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tgk. mana suara PAS - JANGAN terus jadi KULI bisu & pekak!! Hampir 80% dr. hampir 102,000 HEKTAR Ladang2 TABUNG HAJI yg. milik UMAT ISLAM, terus mahu diJUAL oleh si MELAYU2 LIBERAL Pengkhianat, Rasis, Fasis, Tamak, Bongkak, Buas & Rakus, dlm. Kerajaan PN - maka MENYAMBUNG legasi IBLIS si rejim PENJAJAH Zionis PH-DIKTATOR mahathir PARIAH kerala/PKR homo/DAP Parasit!! JAHATnya puak Melayu/Islam KEJI & JIJIK ni!!

   UMNO-PAS telah diPERANGKAP habis2an oleh Melayu2 LIBERAL penipu dr. BERSATU paling TAK GUNA!!!

   Lihat di - https://malaysiagazette.com/2020/11/30/batalkan-penjualan-pukal-aset-ladang-th-plantation-berhad-asyraf/

   Delete

ANDA JUGA INGIN MEMBACA INI :-