Klik kelaman FaceBook Wak Labu Farm

Sunday, May 2, 2021

‘Kita adalah kerajaan menanti’, kata DAP

freemalaysiatoday.com
Mohamad Fadli
-May 2, 2021 3:13 PM


PETALING JAYA: Pengerusi DAP Johor, Liew Chin Tong berkata pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) parti itu tidak lagi masuk bertanding sebagai parti pembangkang.

Beliau berkata sebaliknya, DAP bertanding sebagai parti yang mempunyai pengalaman mentadbir kerajaan.

“PRU15 akan menyaksikan persaingan antara tiga kerajaa, Pakatan Harapan (PH), Perikatan Nasional (PN) dan Barisan Nasional (BN).

“Kali ini, DAP tidak lagi masuk bertanding sebagai parti pembangkang. Kita adalah “kerajaan menanti” atau the government-in-waiting.

“Kita memang mampu untuk menang dan mentadbir kerana kita telah pun bersiap-sedia dengan idea, perancangan dan pelan pelaksanaan untuk menjalankan pentadbiran kita nanti,” katanya dalam ucapannya di Konvensyen Biasa DAP Johor 2021.

Dalam pada itu, Liew berkata DAP kini adalah sebuah parti arus perdana dan bukan lagi sebuah parti pembangkang kecil yang hanya tahu membangkang sahaja.

Katanya, sekiranya DAP Johor berjaya melaksanakan transformasi “sebuah kedai runcit yang sudah menjadi pasar raya besar”, ia akan membantu pelaksanaan transformasi di seluruh negara.

“Kita mesti mempersiapkan diri untuk menghadapi PRU akan datang bagi mengembalikan mandat rakyat.

“PH dan rakan-rakan kita dalam pembangkang yang sehaluan perlu bekerjasama untuk mencapai matlamat ini,” katanya.

Liew berkata DAP tidak boleh lagi bertindak sendirian dalam perjuangan PRU nanti.

Katanya, DAP perlu bekerjasama dan bersolidariti dengan rakan-rakan kita dalam Pakatan Harapan dan parti-parti pembangkang yang sehaluan.

“Idea “Big Tent” atau “khemah besar” yang dilontarkan oleh Lim Guan Eng adalah sangat relevan dalam konteks politik Johor.

“Matlamat PRU15 adalah untuk meluaskan gerakan kita di luar sempadan lama serta berusaha menubuhkan kerajaan negeri Johor dan kerajaan Persekutuan,” katanya.

8 comments:

 1. 'Kerajaan menanti' PALA HOTAK Bapa kau, DAP BANGKAI ANJING!!

  Patut diHAPUSkan parti PENJAJAH Zionis DAP bangkai ANJING amat ANTI-ISLAM/MELAYU ni!!

  Tgk. kes TUDUHAN2 RASUAH $berBILLION guan eng dan pemimpin2 DAP PENJAJAH/PARASIT dan pegawai2 SPRM dlm. SKANDAL TEROWONG BAWAH LAUT PP yg. diTUTUP sewenangnya oleh bekas PEGUAM
  NEGARA Pariah PENIPU DAP HOMO tu!!

  Mana juga KP SPRM baru palibg TAK GUNA tu?!

  Dan kalau berita ni TAK benaq - kenapa DAP Parasit/bekas PEGUAM NEGARA bangkai ANJING ni - TAK berani membuat sebarang REPOT POLIS ke atas YM Raja Petra dr. Malaysia Today, atas PENDEDAHAN kes2 RASUAH ni, sampai skrg.?!!

  Lihat di - https://www.malaysia-today.net/2019/04/08/penang-undersea-tunnel-corruption-scandal-tommy-thomas-is-proving-to-be-a-bigger-crook-than-guan-eng/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dan mana PDRM bah. TERORISMA-KDN/SPRM/JAKIM/LHDN/Pejabat PEGUAM NEGARA/MKN - berkaitan PERANCHANGAN amat JAHAT si PENJAJAH Zionis DAP Parasit ni, spt. diDEDAHkan oleh Mohd. Razali Abd. Rahman, bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Org. Melayu-Islam dlm. DAP - utk. mengHANCURkan ISLAM/UMATnya termasuk mengHAPUSkan ISLAM sbg. AGAMA NEGARA, KESULTANAN ISLAM/MELAYU, REGIMEN ASKAR MELAYU, BAHASA MELAYU sbg. BAHASA KEBANGSAAN, PENDIDIKAN ISLAM di SEKOLAH, AZAN, MARA dsbnya!!

   Serta Pemimpin2 DAP diLATIH oleh PERISIKAN ISrael, MOSSAD, melantik GUAN ENG Parasit sbg. PM selepas anwar HOMO, tawaran $1.2 BILLION utk. DAP menubuhkan MARKAS Tentera PENGGANAS Zionis ISrael di PORT DICKSON, melantik PENDATANG2 Cina sbg. KPN dan PANGLIMA ATM, MENGUASAI Kementerian2 penting spt. KEM.2 KEWANGAN/PENDIDIKAN/PERTAHANAN/DALAM NEGERI, dsbnya!!

   Juga, didakwa DAP mahu mengKRISTIANkan seramai bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu, terutamanya di SABAH/SARAWAK!

   Lihat di - https://mindaaidc.wordpress.com/2015/12/31/pendedahan-bekas-pengarah-strategik-hal-ehwal-orang-melayu-islam-dap-mohamad-razali/

   Delete
 2. Mat Sabu HOMO dpt. $15,000 sebulan dr. DAP Penjajah - patutlah diLANTIK jadi MENTERI PERTAHANAN dulu & timbalan dia dr. si DAP Parasit!!

  Mana PDRM/SPRM/LHDN/Pejabat Peguam Negara - paling TAK berINTEGRITI dan TAK GUNA!!

  Lihat di - https://penyusakti.wordpress.com/tag/mohamad-razali-bin-abdul-rahman/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mana KETUA POLIS NEGARA/KDN-SPRM?!! Kalau berita ni TAK benaq - kenapa DAP Penjajah/Parasit begitu TAKUT utk. membuat REPOT POLIS ke atas PEJUANG Pribumi ISLAM/MELAYU amat BERANI kita, Mohd. Razali Abd. Rahman, bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Org. Melayu/Islam dlm. DAP, yg. juga telah membuat REPOT POLIS ke atas DAP PENJAJAH ini, pd 2011, serta diANCAM nyawanya, yg. kes ini terus SENYAP!!

   Lihat di - https://mindaaidc.wordpress.com/2015/12/31/pendedahan-bekas-pengarah-strategik-hal-ehwal-orang-melayu-islam-dap-mohamad-razali/

   Delete
 3. Yg. KELAKAQnya, Melayu HOMO DAP diKERAH buat REPOT POLIS ke atas penyebar Wapp dan The Third Force Net yg. menyiarkan PENDEDAHAN Razali - dan MENIPU kononnya Razali TAK berani buat REPOT POLIS, sdgkan dia dah buat pd. 2011 - tetapi DAP DAYUS PARASIT ni masih TAK nak buat REPOT POLIS ke atas Razali sendiri!

  Sejak itu, Pengasas The Third Force Net (yg. telah BERPALING TADAH, memuja Diktator Mahathir PARIAH kerala-DAP Parasit) - kononnya diSIASAT oleh POLIS dan GANJILnya, lepas SIASATAN PDRM tu, BLOGnya ttg. PENDEDAHAN Razali tu terus HILANG dr. BLOG dia!!

  Lihat di - https://dapmalaysia.org/statements/2019/02/19/28655/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ini menumbangkan habis2an, PENIPUAN DAP Penjajah - kononnya Razali TAK wujud, TAK buat REPOT POLIS dan TAK buat SIDANG MEDIA!!

   Lihat Video pendek oleh Razali ini, di - https://mindarakyat.blogspot.com/2018/11/kenapa-dap-tak-ambil-tindakan-kepada.html

   Delete
 4. Dan sampai skrg., SPRM/PDRM/PEGUAM NEGARA baru - TAK buka balik kes PERJUMPAAN RAHSIA yg. HARAM, PENIPUAN pd. UNDG2 & SALAH GUNA KUASA serta disyaki kes RASUAH - oleh bekas HAKIM NEGARA, iaitu Richard Malanjun, bekas PEGUAM NEGARA, iaitu tommy thomas PARIAH, guan eng HOMO & Sekoq Pendakwa Raya dlm. kes YAM DS Najib - pd. MALAM sebelum PERBICARAAN supaya guan eng HOMO diBEBASkan dlm. kes RASUAH Banglo/penjualan murah-penipuan Status TANAH KERAJAAN negeri PP kpd. Kroni - guan eng & bini dia!

  Ini mmg. GILA habis!! Mcm. mana PENJENAYAH2 geng DAP Parasit ZIONIS ni boleh KEBAL UNDG2, sampai begitu sekali kat NEGARA ISLAM kita ni?!

  Lihat di -
  https://www.thethirdforce.net/video-tommy-thomas-richard-malanjum-lge-and-hanafiah-met-to-plan-lges-acquittal/

  NOTA: Malangnya Pengasas PARIAH The Third Force net ni - telah BERPALING TADAH-memuja skrg. si DIKTATOR mahathir PARIAH kerala/DAP Parasit!!

  ReplyDelete
 5. Bertanding 60 kerusi boleh ke jadi Kerajaan..

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

ANDA JUGA INGIN MEMBACA INI :-