Klik kelaman FaceBook Wak Labu Farm

Tuesday, May 4, 2021

PH sedia kerjasama bentuk kerajaan yang stabil selepas PRU 15, kata Loke
Oleh BORHAN AHMAD / May 4, 2021

DAP sedia mempertimbangkan untuk bekerjasama dengan mana-mana parti politik, termasuk Umno, jika Pakatan Harapan gagal membentuk kerajaan yang stabil selepas pilihan raya umum nanti.

Ini kerana, kata Setiausaha Organisasi DAP, Anthony Loke, kerajaan yang stabil adalah keperluan utama di negara ini bagi memastikan perkhidmatan untuk rakyat boleh diberikan keutamaan.

Loke berkata demikian dalam temubual ‘Morning Grill’ dengan radio BFM pagi ini.

Menurut tokoh yang disebut-sebut bakal mengambil alih jawatan Setiausaha Agung DAP dari Lim Guan Eng itu, PH berharap akan menang lebih dari separuh kerusi Parlimen dalam pilihan raya umum akan datang.

“Dengan pertembungan tiga kem iaitu PH, BN dan PN, kita berharap dapat menang lebih dari separuh kerusi untuk membentuk kerajaan, tetapi jika kita tidak berjaya, kerjasama perlu dibuat untuk membentuk kerajaan yang stabil,” kata beliau.

Bagi PH, kata bekas Menteri Pengangkutan itu, gabungan parti itu mempunyai tawaran yang paling baik sekarang ini berbanding dengan dua lagi gabungan.

“Tawaran kami jelas, calon PM kami juga jelas iaitu Datuk Seri Anwar,” kata beliau dalam rancangan ‘Morning Grill’ dengan beliau itu.

Beliau juga menegaskan, bagi PH, pihak yang tidak boleh diberikan kerjasama adalah pengkhianat.

“Ini adalah ‘red line’ yang kita ada sekarang dan kita tidak boleh melanggarnya iaitu tidak bekerjasama dengan pengkhianat.

“Pihak lain, kita sedia mempertimbangkannya,” kata beliau yang yakin PH akan boleh memerintah semula kerajaan selepas pilihan raya umum ke 15 nanti.

SETIAUSAHA AGUNG DAP

Dalam temubual itu juga, Loke mengaku DAP akan memilih Setiausaha Agung baru bagi menggantikan Lim Guan Eng yang akan tamat tempohnya tahun ini.

“Saya sedia menerima cabaran ini jika saya dicalonkan oleh Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) untuk jawatan ini. Saya yakin bukan saya seorang yang layak, ramai lagi tokoh-tokoh muda DAP yang layak,” kata beliau.

Setiausaha Agung DAP akan dilantik di kalangan CEC yang menang dalam pemilihan DAP tahun ini.

Pihak yang menang pula akan memilih pelbagai jawatan di kalangan mereka termasuk Setiausaha Agung, jawatan eksekutif yang paling tinggi dalam DAP.

3 comments:

 1. Oi si PENDATANG2 PARIAH/CINA DAP BANGKAI ANJING Zionis - JANGAN harap UMNO akan TERTIPU nak kerjasama dgn. lu!!

  TAK pula terlolong si BANGKAI2 ANJING PH ni psl KLUSTER2 MAHKAMAH PH PARASIT- tgk. kes2 RASUAH guan eng homo DAP BANGKAI, serta bini & kroni2 DAP BANGKAI depa ni!!

  Tgk. kes2 RASUAH/PENGGUBAHAN WANG HARAM/SALAH GUNA KUASA/PECAH AMANAH/LARI dr. CUKAI guan eng homo ni diRINGANkan - kerana TAK diDAKWA bawah kesemua JENAYAH2 ni serta TAK berDASARkan setiap TRANSAKSI WANG yg. akan membanyakkan JUMLAH dakwaan2 - spt. yg. geng PENJENAYAH2 PARIAH DAP BANGKAI, tommy thomas/gopal sri ram buat dgn. geng2 depa dr. SPRM & pejabat Peguam Negara, dgn. amat ZALIM, RAKUS & PENIPU ke atas YAM DS Najib, YAM DS Rosmah & Pemimpin2 UMNO lain, dlm. kes IMDB/SRC PENIPU & DERMA2 POLITIK kpd. YAM DS Najib & YAM DS Rosmah!!

  Bahkan PEMIMPIN2 lain dlm. DAP - lansung TAK diSIASAT & diDAKWA dlm. kes2 RASUAH/PENGGUBAHAN WANG HARAM/PECAH AMANAH/SALAH GUNA KUASA/LARI dr. CUKAI dlm. Skandal TEROWONG BAWAH LAUT PP-Pelan Induk Pengangkutan PP (PIPP), sebanyak $60 BILLION sebenaqnya - spt. diDEDAHkan JENAYAH2 ini oleh YAM Raja Petra dr. Malaysia Today (sampai skrg. TAK dak SEKOQ pun pemimpin2 DAP ni termsk. guan eng HOMO - berani buat REPOT POLIS ke atas YM Raja Petra dr. Malaysia Today, berkaitan PENDEDAHAN2 amat BERNAS, TERPERINCI & BERANI ini)!!

  Lihat di - https://www.malaysia-today.net/2020/07/02/the-untold-story-of-guan-engs-proxy-the-penang-condo-king/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dan sampai skrg., SPRM/PDRM/PEGUAM NEGARA baru paling TAK GUNA bawah rejim DIKTATOR muhyiddin/mahiaddin-BERSATU liberal NAZI - TAK buka balik kes PERJUMPAAN RAHSIA yg. HARAM, PENIPUAN pd. UNDG2 & SALAH GUNA KUASA serta disyaki kes RASUAH - oleh bekas HAKIM NEGARA, iaitu Richard Malanjun, bekas PEGUAM NEGARA, iaitu tommy thomas PARIAH, guan eng HOMO & Sekoq Pendakwa Raya dlm. kes YAM DS Najib - pd. MALAM sebelum PERBICARAAN supaya guan eng HOMO diBEBASkan dlm. kes RASUAH Banglo/penjualan murah-penipuan Status TANAH KERAJAAN negeri PP kpd. Kroni - guan eng & bini dia!

   Ini mmg. GILA habis!! Mcm. mana PENJENAYAH2 geng DAP Parasit ZIONIS ni boleh KEBAL UNDG2, sampai begitu sekali kat NEGARA ISLAM kita ni?!

   Lihat di -
   https://www.thethirdforce.net/video-tommy-thomas-richard-malanjum-lge-and-hanafiah-met-to-plan-lges-acquittal/

   NOTA: Malangnya Pengasas PARIAH The Third Force net ni - telah BERPALING TADAH-memuja skrg. si DIKTATOR mahathir PARIAH kerala/DAP Parasit!!

   Delete
 2. Dan mana PDRM bah. TERORISMA-KDN/SPRM/JAKIM/LHDN/Pejabat PEGUAM NEGARA/MKN - berkaitan PERANCHANGAN amat JAHAT si PENJAJAH Zionis DAP Parasit ni, spt. diDEDAHkan oleh Mohd. Razali Abd. Rahman, bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Org. Melayu-Islam dlm. DAP - utk. mengHANCURkan ISLAM/UMATnya termasuk mengHAPUSkan ISLAM sbg. AGAMA NEGARA, KESULTANAN ISLAM/MELAYU, REGIMEN ASKAR MELAYU, BAHASA MELAYU sbg. BAHASA KEBANGSAAN, PENDIDIKAN ISLAM di SEKOLAH, AZAN, MARA dsbnya!!

  Serta Pemimpin2 DAP diLATIH oleh PERISIKAN ISrael, MOSSAD, melantik GUAN ENG Parasit sbg. PM selepas anwar HOMO, tawaran $1.2 BILLION utk. DAP menubuhkan MARKAS Tentera PENGGANAS Zionis ISrael di PORT DICKSON, melantik PENDATANG2 Cina sbg. KPN dan PANGLIMA ATM, MENGUASAI Kementerian2 penting spt. KEM.2 KEWANGAN/PENDIDIKAN/PERTAHANAN/DALAM NEGERI, dsbnya!!

  Juga, didakwa DAP mahu mengKRISTIANkan seramai bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu, terutamanya di SABAH/SARAWAK!

  Lihat di - https://mindaaidc.wordpress.com/2015/12/31/pendedahan-bekas-pengarah-strategik-hal-ehwal-orang-melayu-islam-dap-mohamad-razali/

  ReplyDelete

ANDA JUGA INGIN MEMBACA INI :-