Klik kelaman FaceBook Wak Labu Farm

Saturday, May 8, 2021

Tajuddin tak payah kelentong, mengaku sahaja Zahid, Najib cuba runding dengan Muhyiddin


Pengarah Pilihan Raya Umno Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman.
 Sumber (gambar): Fail TTF

“Kepimpinan UMNO hanya bersandiwara dan memang tidak ingin kerajaan tumbang dalam masa terdekat selagi Muhyiddin masih belum berunding dengan Datuk Seri Najib Tun Razak dan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi”

Pengarah Pilihan Raya Umno Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman hari ini mendakwa, UMNO tidak terlalu terdesak untuk memaksa Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU5) diadakan ketika kes pandemik Covid-19 tinggi, termasuk pada Ogos nanti.
Menurutnya, parti itu meletakkan kepentingan rakyat yang perlu diutamakan dan bukannya mengejar jawatan semata-mata hingga mengabaikan kesihatan umum.

“Kalau masih ada kes Covid-19 tinggi sewaktu Ogos, tidak mungkin kita cadangkan diadakan PRU15. Pemimpin Umno bukan tiada otak. Kami bukan hendak kejar atau kemaruk jawatan sahaja.

“Kami ambil maklum mengenai situasi Covid-19. Cuma harap Ogos nanti dibubarkan Parlimen andai keadaan mengizinkan. Tetapi kalau kes tinggi, mencanak hingga ribu-ribu, kita akan pertimbangkan semula waktu sesuai untuk diadakan PRU.”

Pertama sekali, tidak ada sesiapa pun meminta UMNO untuk adakan Pilihan Raya Umum ketika angka Covid-19 menggila.

Sebaliknya, apa yang ditanya ialah bila ahli-ahli parlimen UMNO yang kononnya dah muak dan tidak mampu bekerjasama dengan PPBM akan letak jawatan dalam kerajaan dan syarikat atau agensi berkait kerajaan.

Persoalan juga timbul bagaimana ahli-ahli parlimen dari UMNO boleh terus menyokong kerajaan pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin sedangkan parti itu terang-terang mengisytiharkan bukan sebahagian daripada blok kerajaan.

Tajuddin sedia maklum, jika angka Covid-19 terus menggila menjelang Ogos nanti, Muhyiddin sudah pasti akan cuba mendapatkan perlanjutan tempoh Darurat biarpun ianya tidak diperlukan.

Justeru, sekiranya ahli-ahli parlimen menarik sokongan mereka terhadap kerajaan sepertimana yang dituntut oleh akar umbi dan majoriti pemimpin bahagian dan cawangan, kerajaan tetap tidak akan tumbang selagi Darurat berkuatkuasa.

Sebaliknya, apabila angla Covid-19 turun ke tahap satu digit, Darurat akan berakhir dan parlimen boleh dibubarkan.

Maka tidak menjadi hal sekiranya ahli-ahli parlimen bertindak menarik sokongan mereka terhadap kerajaan berkuat kuasa serta merta.

Tetapi perkara ini tidak akan berlaku atas dua sebab:

1. Kepimpinan UMNO hanya bersandiwara dan memang tidak ingin kerajaan tumbang dalam masa terdekat selagi Muhyiddin masih belum berunding dengan Datuk Seri Najib Tun Razak dan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Itulah yang diharapkan oleh Najib dan Zahid, dan segala retorik yang dimainkan berhubung “penarikan sokongan” Ogos ini sandiwara semata-mata agar Zahid boleh menenteramkan kepimpinan bahagian dan cawangan sambil membeli lebih banyak masa.

Perkara ini sudah saya dedahkan di sini:
BACA: AKAR UMBI DITIPU LAGI

2. Andai kata Najib dan Zahid ingin juga kerajaan tumbang, mereka tidak akan mampu berbuat apa-apa.

Ini kerana majoriti ahli-ahli parlimen tidak lagi mempedulikan mereka dan tidak akan menurut sebarang perintah untuk menarik sokongan terhadap kerajaan selagi mereka memiliki kuasa dan kedudukan.

Jadi Tajuddin cuba perbodohkan siapa?
thethirdforce.net
Raggie Jessy
May 8, 2021 5:30 pm 

3 comments:

 1. Pi MAMPOSlah lu si PENYAMAQ raggie PARIAH-yg. dah jadi si PENJILAT HANYIR si PEROMPAK2 NAZI DIKTATOR mahathir PARIAH kerala/DAP bangkai ANJING!! Mama 'ISLAM' dia pun dah LESAP!!
  ReplyDelete
  Replies
  1. Dan sampai skrg., SPRM/PDRM/PEGUAM NEGARA baru paling TAK GUNA bawah rejim DIKTATOR muhyiddin/mahiaddin-BERSATU liberal NAZI - TAK buka balik kes PERJUMPAAN RAHSIA yg. HARAM, PENIPUAN pd. UNDG2 & SALAH GUNA KUASA serta disyaki kes RASUAH - oleh bekas HAKIM NEGARA, iaitu Richard Malanjun, bekas PEGUAM NEGARA, iaitu tommy thomas PARIAH, guan eng HOMO & Sekoq Pendakwa Raya dlm. kes YAM DS Najib - pd. MALAM sebelum PERBICARAAN supaya guan eng HOMO diBEBASkan dlm. kes RASUAH Banglo/penjualan murah-penipuan Status TANAH KERAJAAN negeri PP kpd. Kroni - guan eng & bini dia!

   Ini mmg. GILA habis!! Mcm. mana PENJENAYAH2 geng DAP Parasit ZIONIS ni boleh KEBAL UNDG2, sampai begitu sekali kat NEGARA ISLAM kita ni?!

   Lihat di -
   https://www.thethirdforce.net/video-tommy-thomas-richard-malanjum-lge-and-hanafiah-met-to-plan-lges-acquittal/

   NOTA: Malangnya Pengasas PARIAH The Third Force net ni - telah BERPALING TADAH-memuja skrg. si DIKTATOR mahathir PARIAH kerala/DAP Parasit!!

   Delete
 2. Oi si PENDATANG2 PARIAH/CINA DAP BANGKAI ANJING Zionis - JANGAN harap UMNO akan TERTIPU nak kerjasama dgn. lu!!

  TAK pula terlolong si BANGKAI2 ANJING PH ni psl KLUSTER2 MAHKAMAH PH PARASIT- tgk. kes2 RASUAH guan eng homo DAP BANGKAI, serta bini & kroni2 DAP BANGKAI depa ni!!

  Tgk. kes2 RASUAH/PENGGUBAHAN WANG HARAM/SALAH GUNA KUASA/PECAH AMANAH/LARI dr. CUKAI guan eng homo ni diRINGANkan - kerana TAK diDAKWA bawah kesemua JENAYAH2 ni serta TAK berDASARkan setiap TRANSAKSI WANG yg. akan membanyakkan JUMLAH dakwaan2 - spt. yg. geng PENJENAYAH2 PARIAH DAP BANGKAI, tommy thomas/gopal sri ram buat dgn. geng2 depa dr. SPRM & pejabat Peguam Negara, dgn. amat ZALIM, RAKUS & PENIPU ke atas YAM DS Najib, YAM DS Rosmah & Pemimpin2 UMNO lain, dlm. kes IMDB/SRC PENIPU & DERMA2 POLITIK kpd. YAM DS Najib & YAM DS Rosmah!!

  Bahkan PEMIMPIN2 lain dlm. DAP - lansung TAK diSIASAT & diDAKWA dlm. kes2 RASUAH/PENGGUBAHAN WANG HARAM/PECAH AMANAH/SALAH GUNA KUASA/LARI dr. CUKAI dlm. Skandal TEROWONG BAWAH LAUT PP-Pelan Induk Pengangkutan PP (PIPP), sebanyak $60 BILLION sebenaqnya - spt. diDEDAHkan JENAYAH2 ini oleh YAM Raja Petra dr. Malaysia Today (sampai skrg. TAK dak SEKOQ pun pemimpin2 DAP ni termsk. guan eng HOMO - berani buat REPOT POLIS ke atas YM Raja Petra dr. Malaysia Today, berkaitan PENDEDAHAN2 amat BERNAS, TERPERINCI & BERANI ini)!!

  Lihat di - https://www.malaysia-today.net/2020/07/02/the-untold-story-of-guan-engs-proxy-the-penang-condo-king/

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

ANDA JUGA INGIN MEMBACA INI :-