Klik kelaman FB Wak Labu Farm

Thursday, May 17, 2018

Rumah anak Najib pun diserbu

MyMetro
Utama
Safeek Affendy Razali
cnews@nstp.com.my

KELIHATAN kenderaan polis di kediaman peribadi Datuk Seri Najib Razak di Pavilion Residence Apartment. FOTO Aswadi Alias
JABATAN Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, turut menjalankan pemeriksaan ke atas satu daripada tiga unit kediaman mewah peribadi milik bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak di Pavilion Residence Apartment, Kuala Lumpur, malam semalam.

Pencarian barangan peribadi seperti beg, jam tangan, pakaian serta hadiah berjenama mewah dilakukan ke atas rumah yang didaftarkan atas nama anak lelaki Najib dan Datin Seri Rosmah Mansor.

Pemeriksaan dan pencarian bukti dilakukan bermula 9 malam dan berakhir hingga 3 pagi tadi.

Bagaimanapun, pemeriksaan lanjut di dua lagi unit kediaman yang satu daripadanya dipercayai didaftarkan atas nama anak perempuan Najib dan Rosmah, serta unit kediaman yang mempunyai kaitan dengan keluarga bekas Perdana Menteri itu, gagal dibuat kerana ketiadaan penghuni.

Sumber berkata, pegawai dan anggota JSJK akan kembali ke lokasi berkenaan sebaik anak perempuan Najib dan Rosmah kembali dari luar negara dalam masa terdekat.

Semua barangan berkenaan kemudian dibawa ke Ibu Pejabat Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Menara 238, Jalan Tun Razak, di sini.

Terdahulu, pasukan JSJK Bukit Aman juga turut menjalankan pemeriksaan bagi pencarian beberapa bukti penting di kediaman Najib di Jalan Langgak Duta, Taman Duta, di sini.

Pengeledahan dan pemeriksaan dibuat bagi membantu siasatan mengikut Akta Pengubahan Wang Haram.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh, bagaimanapun enggan mengulas lanjut ketika dihubungi sebentar tadi dan meminta pihak media menunggu siasatan selesai dijalankan.

Berita berkaitan

Polis belum beredar dari rumah Najib

Rampas barang peribadi sahaja - Peguam Najib

Bawa keluar barang rampasan [METROTV]

Polis masih di kediaman Najib

'[UPDATE] Polis sah geledah dokumen di rumah Najib'

'[UPDATE] Polis 'masuk' satu lagi kediaman Najib'

'[UPDATE] Media mula 'berkampung' depan rumah Najib'

'[UPDATE] Polis 'masuk' kediaman Najib di Taman Duta [METROTV]'

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 17 Mei 2018 @ 8:42 AM

No comments:

Post a Comment