Monday, September 26, 2022

‘Muhyiddin kata lain, PAS kata lain’

malaysiakini.com
Diterbitkan: Sep 26, 2022 9:21 AM
Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno, Mohd Puad Zarkashi menyindir Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Muhyiddin Yassin yang menegaskan bahawa BN adalah musuh utama mereka pada pilihan raya umum (PRU) ke-15 akan datang.

Dalam satu hantaran di Facebook, Puad berkata, Muhyiddin tidak perlu mengumumkan bahawa BN, khususnya Umno adalah musuh utama PN kerana sudah lama dia memusuhi gabungan itu.

“PAS pula malukan dia kerana umum secara terbuka, PH adalah musuh PN bukan BN.

“Sebenarnya dia benci Umno. Dia kowtim dengan Tun M (Dr Mahathir Mohamad) tubuh parti Bersatu. Tujuannya untuk bunuh Umno di PRU ke-14.

“Sebab itu apa yang mahu dihairankan. Rasa benci Muhyiddin kepada Umno cukup jelas di pilihan raya negeri Sabah, Melaka dan Johor,” katanya.

Puad mengulas dakwaan Muhyiddin pada 24 September lalu yang mendakwat semua parti komponen PN - Bersatu, PAS, Gerakan, Star dan SAPP - bersetuju bahawa BN adalah musuh mereka.

Menurutnya, Bersatu adalah musuh yang tidak ada harga diri.

“Bukan sahaja didokong oleh ramai katak, tetapi takut tekan butang. Bersatu melukut di tepi gantang. Tumpang ihsan PAS.

“Bersatu berani memusuhi Umno kerana ada PAS. Beranikah Bersatu memusuhi BN tanpa PAS sepertimana BN sanggup berlawan secara solo. Elok Muhyiddin kowtim semula Tun M yang memang memusuhi Umno,” katanya lagi.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

ANDA JUGA INGIN MEMBACA INI :-